2015. július 15., szerda

Hasznosak-e a különféle számítógépet gyorsító és optimalizáló programok?

Hasznosak-e a különféle számítógépet gyorsító és optimalizáló programok?

Szeretném már itt az elején leszögezni, hogy ez a cikk, kizárólag a személyes véleményemet és tapasztalataimat tükrözik. Szívesen meghallgatom az ellenvéleményeket példákkal és konkrét történetekkel alátámasztva.

Rengetegen hozzák be a számítógépüket, hogy lassú és nem igazán tudják mitől lehet. A legtöbbször ezek a gépek teli vannak olyan optimalizál programokkal, melyeket kéretlenül kapnak a felhasználók. Azt szokták mondani, hogy csak egy számukra fontos programot szerettek volna letölteni az Internetről. 

Sajnos, manapság rengeteg ilyen program és oldal van, amelyik rátukmálja az emberre a nem kívánt programokat. Ami szomorú, hogy ezek nem csak ismeretlen oldalak, hanem ott van például a hivatalos flash player oldal is, amit ugye elég sűrűn kell frissíteni. Ha nem figyelünk akkor szépen letölt egy bizonyos vírusirtót is a flash-el együtt. Ez azért baj, mert ha van (és miért ne lenne) a gépünkön valamilyen vírusirtó program, akkor rögtön 2 lesz a gépünkön. Ez természetesen jelentősen vissza vesz a teljesítményből. Véleményem szerint egy elég egyetlen vírusirtó a gépre. Mindenki másra esküszik ezen a téren. Ez nem a reklám helye, de én az ingyenese közül az AVG-t, vagy az AVAST-ot szoktam telepíteni. Nem véletlen ez a sorrend. Tapasztalataim szerint gyorsabb mint az AVAST és nincs benne annyi interakció. Fizetősből a NOD viszi a pálmát rég óta nálam.

Azt javaslom, hogyha lassú a gép, akkor érdemes egy ccleanert lefuttatni a registry tisztító részével egyetemben. A fent említett programnak van olyan része is, ahol el lehet távolítani a felesleges, vagy kéretlen programokat.
Amennyiben ez nem segített eleget, akkor érdemes egy újratelepítést megfontolni, esetleg memóriabővítésen elgondolkodni.

Természetesen vannak hasznos optimalizáló programok. Szerény véleményem szerint azonban nem feltétlen az a jó program, ami kéretlenül, vagy nagyon erősen reklámozva jön a gépünkre.

Szervizünk természetesen megvizsgálja számítógépét és laptopját és kiderítjük hogyan lehetne többet kihozni belőle!

Ne feledjétek! A NAP-TEAM szerviz értetek jött létre! Ha gond van, keressetek bátran!

Nehéz Attila
+36203206357

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése